Salsa
Heeft een zoete, licht pikante smaak
Ingredienten:
• 5 rijpe tomaten
• 100gr komkommer
• 1 spaanse peper
• 1 eetlepel fijngesneden koriander
• 1 theelepel gembersiroop
• 1 theelepel limoensap
• 1 eetlepel tomatenketchup
• halve rode ui
• olijfolie
• zout
Bereidingswijze
• Breng water aan de kook.
• Maak een licht kruisje aan de onderkant v de tomaat Dompel tomaat in het water ongeveer 10 seconden zodat het vel eraf gaat.
• Daarna haal je de tomaat uit het water en schrik je het in koud water koel.
• Haal het vel van de tomaat. Snijd de tomaat doormidden en snijd het in kleine blokjes.
• Snijd de komkommer in de lengte, dan nogmaals en haal de zaadlijsten eruit. Snijd deze ook in blokjes.
• Snijd de spaanse peper in hele kleine stukjes.
• Snipper de rode ui en hak de koriander fijn.
• Doe alles in een bak en meng het met elkaar.
• Proef het in z'n geheel zodat het een zoet/zure smaak heeft.